Forum Thread: PSI3 unable to connect

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
PSI

This thread has been marked as locked.
jarome PSI3 unable to connect
Member 10th Jul, 2012 20:42
Ranking: 0
Posts: 23
User Since: 19th Apr, 2009
System Score: N/A
Location: N/A
When I start PSI3, I get "unable to connect to https://psi3.secunia.com/" and it closes. I can connect to= it using a browser and rebooting does not help.

This started when I installed the latest Norton 360 V6, but turning off the firewall changes nothing. I have the same configuration on another machine, and PSI works.

How do I determine the problem?

This user no longer exists RE: PSI3 unable to connect
Secunia Official 11th Jul, 2012 10:02
Try to add https://*.secunia.com to your trusted sites in Internet Explorer. Does that help?

If your Norton product has a build-in feature similar to the trusted sites in Internet Explorer, then make sure to add the address there as well.
jarome RE: PSI3 unable to connect
Member 11th Jul, 2012 16:14
Score: 0
Posts: 23
User Since: 19th Apr 2009
System Score: N/A
Location: N/A
Last edited on 11th Jul, 2012 16:26
That worked. However, PSI should use my default browser, not IE. I never use IE. How would the average person know to do this? If you insist on using IE, you should tell users what to do rather than giving the obscure error message!

PSI3 needs the language for the Winamp update, but the dropdown list is empty, and I am unable to type into the Language field.
Was this reply relevant?
+0
-0
This user no longer exists RE: PSI3 unable to connect
Secunia Official 12th Jul, 2012 10:28
The PSI does not as such use a specific browser for its internet settings, what it uses is the systems internet connection. The settings for the system internet connection can be accessed via Internet Explorer and via the Control Panel.

As for the Winamp issue we have not been able to reproduce it yet but we are still investigating. In case we discover a bug we will create a bug report so it can be fixed. In the meantime I recommend you look for a build-in update feature in Winamp and use that.
newpost RE: PSI3 unable to connect
Member 12th Jul, 2012 14:28
Score: 2
Posts: 34
User Since: 7th Aug 2010
System Score: N/A
Location: DE
Last edited on 12th Jul, 2012 14:39
I seem to have also this connection problem. Also not using IE. I will try the setting. The gui is still not loading so there must be another problem. I think I don't have to change the security settings for the trustable sites in Internet Explorer. Here is my thread:
https://secunia.com/community/forum/thread/show/12...
Was this reply relevant?
+0
-0
This user no longer exists RE: PSI3 unable to connect
Secunia Official 12th Jul, 2012 15:12
@jarome
We have now been able to recreate the issue and a bug report has been created.
jarome RE: PSI3 unable to connect
Member 12th Jul, 2012 16:03
Score: 0
Posts: 23
User Since: 19th Apr 2009
System Score: N/A
Location: N/A
When this happens, something should pop up asking me if I trust the site, and then should add it to whatever list is needed.
I can certainly go to any https site using Firefox without any special security settings. Are you using an untrusted certificate?
Was this reply relevant?
+0
-0
This user no longer exists RE: PSI3 unable to connect
Secunia Official 13th Jul, 2012 08:42
Thank you for your suggestion. No, we are not using an untrusted certificate.

This thread has been marked as locked.