Forum Thread: Secunia won't scan anymore

You are currently viewing a forum thread in the Secunia Community Forum. Please note that opinions expressed here are not of Secunia but solely reflect those of the user who wrote it.

This thread was submitted in the following forum:
PSI

This thread has been marked as resolved.
braxx20 Secunia won't scan anymore
Member 3rd Jul, 2013 20:50
Ranking: 0
Posts: 13
User Since: 25th May, 2009
System Score: N/A
Location: US
Have 3.0, W8 .Last sca was June 16. Everytime I "scan" it supposedly proceeds but nothing gets done. Still shows last scan as June 16, Even when I run as Administrator.Should I uninstall and reinstall??
Thank you

Post "RE: Secunia won't scan anymore" has been selected as an answer.
Maurice Joyce RE: Secunia won't scan anymore
Handling Contributor 3rd Jul, 2013 21:12
Score: 12325
Posts: 9,575
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Are you using the latest version of 3? I would try a reinstall from this link:

https://secunia.com/products/consumer/PSI/sys_req/

Just let it run - it will uninstall the old version as part of the new install.

--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1809 Build 17763.404
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+2
-0
kill4you RE: Secunia won't scan anymore
Member 4th Jul, 2013 13:46
Score: 0
Posts: 1
User Since: 4th Jul 2013
System Score: N/A
Location: NO
Thanks, I also found out that I was running a rather old version of 3.0...
Kinda ironic that PSI searches for updates of all other programs than itself!
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Secunia won't scan anymore
Handling Contributor 4th Jul, 2013 19:58
Score: 12325
Posts: 9,575
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
There has been much discussion on the Forum ref PSI updating.

PSI is a vulnerability checker not a general updater. Given that PSI has never been vulnerable it will not indicate an update to fix bugs is available.

That said, Secunia have stated they are looking at options to include some sort of updater for PSI in a future release.

--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1809 Build 17763.404
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+0
-0
braxx20 RE: Secunia won't scan anymore
Member 5th Jul, 2013 18:09
Score: 0
Posts: 13
User Since: 25th May 2009
System Score: N/A
Location: US
Thanks, that did it. BUT HOW do I find the version I have? When Secunia opens, it says (and did say) vers 3.0. I can't find any "about" or other means of determining the exact version I have.
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Secunia won't scan anymore
Handling Contributor 5th Jul, 2013 19:21
Score: 12325
Posts: 9,575
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Last edited on 5th Jul, 2013 19:22
Right click on the Task tray icon>about Secunia PSI

--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1809 Build 17763.404
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+0
-0
braxx20 RE: Secunia won't scan anymore no version #
Member 5th Jul, 2013 19:57
Score: 0
Posts: 13
User Since: 25th May 2009
System Score: N/A
Location: US
Sorry, no vers info there. There is no "about" and "Properties" does not specify. The closest is the opening window and all it says 3.0
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Secunia won't scan anymore
Handling Contributor 5th Jul, 2013 23:27
Score: 12325
Posts: 9,575
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
All I can say is you have a very odd installation of PSI.

If you Right click on the tray icon there are 4 options.

1. Open Secunia PSI

2. About Secunia PSI

3. Privacy Statement

4.Close Tray Icon

Click on About Secunia PSI reveals a box with your version number like this:

https://1ncuig.bn1.livefilestore.com/y2pTNUsxRj27N...




--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1809 Build 17763.404
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+4
-0
braxx20 RE: Secunia won't scan anymore
Member 6th Jul, 2013 19:31
Score: 0
Posts: 13
User Since: 25th May 2009
System Score: N/A
Location: US
Do you have Windows 8?? I do, and when I click on the Secunia Icon on the bottom of the screen, (which appears after opening the program)the following is ALL that is displayed:
Secunia PSI
Pin the program to the taskbar
Close Window

Clicking on the Secunia icon there reveals the Properties tab, etc which I covered before.
Was this reply relevant?
+0
-0
Maurice Joyce RE: Secunia won't scan anymore
Handling Contributor 6th Jul, 2013 22:20
Score: 12325
Posts: 9,575
User Since: 4th Jan 2009
System Score: N/A
Location: UK
Sorry- I should have noted you had Windows 8. I do not use the "issued" start menu on my Windows 8. I have converted it so that it boots into a desktop start like other Windows OS's.

You can find it in Windows 8 via Windows Explorer & check the EXE file of PSI.

--
Maurice

Microsoft Surface 4 Intel i7 64Bit
Windows 10 Pro version 1809 Build 17763.404
16 GB RAM
IE & Edge Only
Was this reply relevant?
+0
-0
braxx20 RE: Secunia won't scan anymore
Member 7th Jul, 2013 21:05
Score: 0
Posts: 13
User Since: 25th May 2009
System Score: N/A
Location: US
Thank you for your time and help.
Was this reply relevant?
+0
-0

This thread has been marked as locked.